Mormor & morfar


    Dengang din mormor og morfar var børn og gik i skole havde lærerne lov til at slå på børnene hvis de var frække og lavede ballade. Din mormor var den søde og flittige pige der passede sine ting, mens din morfar godt kunne lide sjov og ballade derfor skete det en gang imellem at der vankede lussinger og eftersidninger. Det skete også at morfar blev sat ude for døren når han forstyrrede undervisningen, det værste var at skoleinspektøren gik rundt på gangene for at se om der var nogen der var smidt ud af klassen, det var ikke så sjovt. Vi var bange for skoleinspektøren.


mormors familie

Her ser du mormors familie, det er mormor med det lange hår og briller ved siden af din mormor står Annelise, Flemming og Hanne. Siddende er det olle Grethe og Olde Hans.

morfars famillie

Her ser du morfars famillie det er bagerst fra højre Bill, Käte, morfar, Tenna, Marianne forest fra højre Ilselil, Ebbe, Olle Aksel, olle Oda, Henrik, og Axsel. Billedet er fra din morfars konfirmation i 1962, som blev holdt i gildesalen på Fuglebakken.bryllupbilled

Mormor og morfar blev gift den 27 maj 1972 i Stubbekøbing kirke. Festen blev holdt i Aastrup sogn forsamlingshus.

Mormor og morfar blev forlovet den 27. april 1970. På det tidspunkt var mormor gravid og det var bedst dengang at være ringforlovet når man skulle være forældre. Mormor flyttede så fra Stubbekøbing over til morfar i Vordingborg de havde fået en lille lejlighed i Christiansgården 21-2. sal som ligger i Slotsgade. Der fik de deres første  barn som blev døbt Mette Ann Jensen. I 1972 flyttede mormor og morfar til Goldschmidtsvej der hvor de bor i dag og hvor de fik deres andet barn i 1974 som blev døbt Rikke Mai Jensen. Da de flyttede til Goldschmidtsvej var der ikke noget badeværelse og kun koldt vand i vandhanen der var ikke centralvarme, kun kakkelovne hvor der blev fyret med brænde og koks.
På 1. sal boede en ældre meget sød dame til leje som hed Helga Nielsen, hun fyrede også med koks og brænde det var en meget kold lejlighed der ikke var isoleret og med gamle utætte vinduer. Fru Nielsen betalte 89 kroner om måneden i husleje til mormor og morfar. I de første år var der ikke ret mange penge at gøre godt med mormor gik hjemme og passede Mette og Rikke, om aftenen håndsyede mormor sko for skofabrikken Jacob Engelbredt. Morfar arbejdede på skiftehold på Panther plast og når han havde fri lavede han vaskemaskiner og solgte dem. Efter at have boet på Goldschmidtsvej i nogle år blev der penge til at få indlagt centralvarme og lavet badeværelse. Omkring 1980 kom der nye vinduer i og huset fik nyt tag.


mormor

Din mormor
morfar på Panther Plast

Din morfar arbejdede på Panther Plast fra 1966 til 1990


mormor

Din mormor dengang hun arbejdeder hos købmanden i Stubbekøbing

mormors konfirmation

Billed fra din mormors konfirmation.morfars konfirmation

Billed fra din morfars konfirmation.Redigeret november 2018
Tilbage til forsiden