Olle Hans & Olle Grethe

Dengang da olle Hans og Grete var børn, boede Hans oppe på Sjælland i nærheden af Bjæverskov og Grete nede på Falster i Stubbekøbing. Hvis man dengang skulle fra Falster til Sjælland eller omvendt skulle man med færgen for dengang var der hverken Storstrømsbro eller Farøbroer, det var meget besværligt. På lolland og Falster var jorden fed og god til at dyrke roer; men det var svært at få folk nok til at luge roerne og udtynde dem så ikke de stod for tæt. Mange kom fra polen for at tjene penge i roemarkerne, de blev kaldt roepigerne. Roerne blev læsset på små tipvogne der kørte på skinner helt ind på sukkerfabrikken.

Olle Grete havde 2 søskende, På billedet er det fra venstre Olle Grete, Kirsten og Arne. Olle Grete og hendes storebror Arne har den samme far. Din tiptipoldemor som hed Inger blev skilt for hendes mand han drak alle pengene op. Kirstens far hed Aage han havde arbejde nede på færgerne i Rødby, han boede ikke hos deres mor; men kom på besøg.

bryllupsbilled


Olle var enebarn han havde dog en halvbrorsom hed poul og boede i Bjæverskov.


bryllupsbilled

Olle Hans og Grethe blev gift i 1950. De bosatte sig i Kraghave på Falster hvor de fik 2 børn. Flemming og jeres mormor Marianne. Olle Hans var gartner og arbejdede i et drivhusgartneri. Olle Hans og Grete flyttede til stubbekøbing hvor Hans kom i lære som smed i nykøbing. Olle Grete fik 2 børn mere det var Annelise og Hanne. I stubbekøbing  boede de i et rækkehus Smedevænget 24 som de havde lejet af det firma som olle Hans arbejdede for. De købte hus i 1975 på Karlsfeldtvej 1 og Hans fik arbejde som vejformand i stubbekøbing kommune.
ollehans

HAksel som soldat

H

på Fuglebakken

H

Strandparken 20

H

guldbrudepar

Hh
h

Tilbage til forsiden